Androgena alopecija rešenje - HAIR4YOU

Androgena alopecija je veoma česta pojava

Androgena alopecija i njeni početni znaci javljaju se kod gotovo svakog drugog muškarca do 50. godine, dok se kod žena kosa počinje proređivati do 60. godine života.

Prvi znaci opadanja kose, tj. androgene alopecije, mogu se javiti već u 20-tim godinama života, a nakon toga starenjem problem može samo napredovati. Početni simptom je uglavnom stanjivanje kose, koja postaje sve kraća i svetlije pigmentirana. Ova bolest napreduje postepenim proređivanjem i opadanjem kose, sve do potpune ćelavosti.

Uzrok nastanka muške ćelavosti leži u uticaju muških polnih hormona. Ćelavost se takođe nasleđuje. Brzina i obim opadanja kose zavisi od pojedinca, pa se zbog različitih genetskih osnova teško mogu predvideti.

Gubitak kose kod muškaraca napreduje drugačije nego kod žena

Muški skalp počinje da se proređuje sa obe strane čela pa zatim povrh glave. Ova dva područja postepeno se približavaju jedno drugome i to na kraju može završiti potpunom ćelom. Poznati stručnjaci iz ove oblasti razlikuju 7 faza napredovanja ove bolesti.

Androgena alopecija kod muškaraca - HAIR4YOU

 

 

 

 

 

 

 

 

Kod muškaraca su stepeni opadanja prema Hamiltonovoj skali sledeći:

1 – nema simptoma gubitka kose
2 – slabije slepoočno povlačenje linije kose
2A – čeono povlačenje kose – slabije izraženo
3 – osrednje slepoočno povlačenje
3A – čeono povlačenje – osrednje izraženo
3V – osrednji gubitak na vrhu lobanje
4 -6 progresivni gubitak kose na verteksu (najvišta tačka glave) i na slepoočnim područijama
7 – potpuni gubitak kose na čeonom predelu i verteksu

Kod žena ćelavost, tj. androgena alopecija se odražava kao proređivanje i gubitak kose po sredini skalpa, dok predeo s obe strane čela obično nije pogođen

Androgena alopecija kod žena - HAIR4YOU

Kosa može da opada i zbog mnogih drugih faktora, npr. uzimanje nekih lekova, prebolele infekcije, poremećaja štitne žlezde, operacija i post-operativnih stanja, povišene temperature, neuhranjenosti, trudnoće ili porođaja, uzimanja kontraceptivnih pilula… Takođe kosa može opadati u vremenu dva do četiri meseca nakon nekog jačeg stresnog događaja. To stanje obično ne napreduje u potpunu ćelavost, mada se može pojaviti jače opadanje kose.

Kosa jače opada i za vreme hemioterapije ili radioterapije, ali tu valja istaći da je to stanje samo privremeno i traje najčešće 1 godinu – ustvari, kod najvećeg broja pacijenata opadanje kose se zaustavi već nakon prestanka hemio- ili radioterapije. Vlastita kosa se obično vraća posle određenog vremena (prema medicinskim iskustvima u roku od 1 godine).

Opadanje kose može se javljati i kod određenih sistemskih oboljenja, kad bolest može pogoditi ne samo razne organe, već i skalp. U takvim slučajevima problem opadanja kose se rešava lečenjem primarne bolesti.

 

Mnogi ljudi se pitaju zašto treba rešavati probleme s opadanjem kose, kad je to nasledni poremećaj, odnosno kad to utiče samo na izgled pojedinca. Činjenica jeste da je izgled bitan faktor većini ljudi. Takođe je poznato da taj problem najgore pogađa decu i tinejdžere. Pomenuto stanje ima dakle estetske, a zatim kao posledicu i psihološke učinke, koji se ispoljavaju na raznorazne načine.
Pored ove alopecije, postoje i alopecija areata, alopecija totalis, trakciona alopecija, ožiljna alopecija 

POBEDITE ĆELAVOST I ALOPECIJU – 100% DOBIJATE NOVU KOSU!

Ako Vas interesuje kako da pobedite ćelavost i 100% sebi obezbedite novu kosu bez ikakvih preparata, losiona, šampona i hiruških zahvata, UPOZNAJTE SE SA NAŠIM USLUGAMA  i osigurajte sebi srećniju budućnost uz HAIR4YOU centar – regionalnog lidera u vraćanju kose već 25 godina.

Androgena alopecija rešenje - HAIR4YOU
Androgena alopecija rešenje - HAIR4YOU
Androgena alopecija rešenje - Hair Micro System

HAIR4YOU 100% rešava problem androgeneteske alopecije

SAZNAJ VIŠE