Trakciona alopecija rešenje HAIR4YOU

Trakciona alopecija je nagli gubitak kose izazvan nekom traumom, odnosno povlačenjem (trakcijom)

Trakciona alopecija je forma mehaničke, traumatske alopecije. Trauma je obično blaga, ali dugotrajna. Najčešće određene frizure koje uključuju zatezanje i pletenje kose, agresivne hemikalije i termički aparati za stilizovanje izazivaju značajno oštećenje folikula kose, što dovodi do gubitka kose.
Uglavnom nastaje kod žena koje često nose kosu jako zategnutu u rep ili punđu, šnalice koje jako zatežu kosu ili “dredove”. Takodje, javlja se kod onih koji nose tesne šlemove ili kačkete dug vremenski period. Može se javiti i na mestima gde se učvršćuje perika ili nadogradnja kose.
I dok povezujete reč alopecija sa nekontrolisanim gubitkom kose, dobra vest je da ovaj tip gubitka kose može biti u potpunosti pod Vašom kontrolom. Ne samo da je možete zaustaviti, nego možete sprečiti da se ikada ponovo vrati.

Da li se trakciona alopecija može izlečiti?

Da i ne. Ako primetite dovoljno rano upozoravajuće znake trakcione alopecije i zaustavite procese koji je izazivaju, onda bi, uz strpljenje i negu, trebalo da prestane i opadanje kose i da dođe do kompletnog oporavka. Ali ako su folikuli u dugom vremenskom periodu toliko traumatizovani da imaju preko i ožiljke, onda kosa neće ponovo izrasti. Oblast na skalpu gde se nalazi traumatizovano mesto se uglavnom sija. U ovom slučaju potrebno je razmisliti o nekim vrstama hiruških intervencija ili estetskih rešenja (predlog na dnu ovog teksta).

Trakciona alopecija – lečenje

Kao što smo ranije naveli, tretman za trakcionu alopeciju je efikasan jedino ako nije došlo do faze trajnog oštećenja.
Ali dobra vest je da ako ste na vreme shvatili stanje u kojem se nalazite, tretman za lečenje može biti veoma jednostavan, poput promene frizure i praktičnog učenja o tome kako čuvati i negovati kosu.
Najbolje je popričati sa dermatologom i ustanoviti da li je trakciona alopecija izazvala trajne ožiljke ili ne, i koje su najpogodnije hirurške intrevencije ili druga rešenja.

Estetsko rešenje za trakcionu alopeciju – 100% dobijate kosu

Ukoliko već duže vreme patite od trakcione alopecije i opadanja kose, a presađivanje kose i stavljanje perike Vam nije privlačno, i preparati za rast kose Vam nisu dali rezultate, pogledajte koja nehiruška rešenja nudi naš HAIR4YOU centar – regionalni lider u vraćanju kose.

Rešenje za gubitak kose kod dece trakciona alopecija - Hair4You
Trakciona alopecija rešenje HAIR4YOU
Trakciona alopecija rešenje HAIR4YOU

Imamo rešenje za trakcionu alopeciju

SAZNAJ VIŠE