Da li bilo koji tattoo majstor može obavljati ovu proceduru?

Naši tehničari za mikropigmentaciju skalpa se razlikuju od tattoo majstora po tome što su usavršili umetnost replikacije folikula kose i iza sebe imaju iskustva, što im omogućava da postignu tako dobre efekte. Oni zaista tretiraju svaku folikulu zasebno, jer one i jesu takve, uz to pobrinuvši se za odgovarajuće senčenje nižih oblasti i za nepravilnosti na skalpu.

Da li je Skalp mikropigmentacija medicinska procedura?

Mikropigmentacija skalpa se obavlja u medicinski odobrenim uslovima radi sterilizacije i bezbednosti, ali sama procedura ne spada u kategoriju medicinskih.

Koliko je bezbedna mikropigmentacija skalpa? Koje su nus-pojave?

Ova metoda je bezbedno rešenje za ćelavost.
Procedura ne uključuje invazivnu hirurgiju, niti upotrebu opasnih i eksperimentalnih lekova, a obavlja se u medicinski sterilnim uslovima.
Nus-pojave ili dokumentovane alergijske reakcije su izuzetno retke, mada se mala iritacija skalpa, crvenilo ili alergijska reakcija nikada ne ignorišu ili isključuju kao mogućnost.

Da li procedura boli?

Nivo bola je veoma nizak i smatra se da daleko manje boli nego samo tetoviranje.

Šta ako želim da mi moja kosa izraste?

Procedura ne sprečava rast kose, ali ćete neprocenjive informacije o Vašoj tačnoj situaciji i trenutnom nivou ćelavosti moći da dobijete na konsultacija sa našim tehničarem.

Šta ako osedim?

Pošto ova procedura pokriva područja ćelavosti, Vaša kosa će izgledati potpuno prirodno čak i kad počnete da sedite. Kada dođe red na obnovu, uvek možete odabrati da uključite više sivih nijansi u replikaciju folekula, mada mnogi sedi muškarci nisu sedi sve do korena, pa kada skroz obriju glavu prirodna boja kose izgleda tamnije.

Ako nastavim da ćelavim i posle procedure, da li će izgledati prirodno?

Naše osoblje često čuje ovo pitanje te je to jedan od glavnih razloga zašto se u potpunosti konsultujemo sa klijentima pre početka same procedure. Opažanjem Vašeg trenutnog gubitka kose i procenom ukupnog gubitka u nekoliko narednih godina, možemo Vam obezbediti tačan nivo tretmana koji je primeren Vašim potrebama prilkom gubitka kose.

Da li izgleda stvarno?

Naši specijalisti su posebno trenirani za replikaciju folekula kose i stoga je veoma teško uočiti razliku između klijenata na kojim je izvršena skalp mikropigmentacija i onog koji je skoro skroz obrijan.

Da li će se tačke pigmenta raširiti i izgledati mutno tokom vremena?

Tradicionalne tetovaže imaju tendenciju da izgube boju i prošire se tokom vremena, ali kako je tehnika ove procedure posebno stvorena kao rešenje za gubitak kose i ćelavost, izbegnuta je ova mogućnost. U našim pigmentima na prirodnoj bazi ne mogu se naći teški metali, a pošto je polu-trajan, pigment se ne širi, već lagano bledi tokom vremena. Vi ćete zapravo zakazati tretman za obnovu mnogo pre nego što se ovo dogodi, tako da ćete uvek izgledati sveže.

Da li će početak moje kose izgledati prirodno?

Naši precizni tehničari su u potpunosti svesni da je početak kose ono što čini izgled nakon mikropigmentacije skalpa uspešnim ili ne. Veoma dobro pazimo da postavimo početak kose na odgovarajući naćin za Vas, a zahvaljujući našim dokazanim tehnikama izuzetno smo precizni.

Kako ću izgledati neposredno nakon procedure?

Kod nekih klijenata, skalp može izgledati pomalo roze neposredno posle procedure, kao kada malo izgorite na suncu. Ta roze boja je jača kada se radi o klijentima svetlije boje kože, ali će ona izbledeti tokom narednih 24 do 48 sati. Takođe možete primeti da pigment izgleda malo tamnije, ali ovaj ostatak pigmenta će nestati čim budete mogili da operete skalp.

Koliko treba da prođe pre nego što se vratim poslu ili normalnom stilu života?

Osim ako ne radite u ekstremnim uslovima ili ste direktno izloženi suncu, slobodno se vratite Vašoj normalnoj rutini što je pre moguće.

Da li ova procedura može i da sakrije ožiljke?

Neuspeli pokušaji obnove kose, operacije ili nezgode mogu dovesti do ožiljaka na skalpu. Naši tehničari su eksperti u maskiranju svih vrsta ožiljaka. Dok naši klijenti lakše emotivno podnose ožiljke nastale u nezogdama, neugledne linije koje su posledica mnogih ožiljaka od transplatacije kose često izazivaju više nervoze i nedostatak samopouzdanja nego što bi sama ćelavost ikada mogla.

Za sve dodatne konsultacije i pitanja nas kontaktirajte

KONTAKT