Koja je razlika između transplatacije kose i nehirurškog Hair Micro Sistem-a?

transplatacija kose - HAIR4YOU

U oblasti gde postoje sumnjive i kontradiktorne tvrdnje raznih stručnjaka, smatramo da je veoma važno da mi iz HAIR4YOU upoznamo svoje klijente sa svim činjenicama, detaljima i opcijama.

TRANSPLATACIJA KOSE podrazumeva hirurško uklanjanje dlaka sa jednog dela glave na drugu i nju često koriste muškarci i žene koji pate od nasledne ćelavosti (androgena alopecija hyperilink). Važni faktori koji treba da se razmotre su: kako tačno odrediti količinu kose donatora koja je dovoljna za postizanje volumena koji očekujete i koliko kose ćete izgubiti tokom starenja (iako kosa sa strane i pozadi genetski ne opada, dok se delovi blizu vrha glave i sa prednje strane proređuju).
Hirurška procedura, koja traje nekoliko sati, uključuje primenu lokalnog anestetika koji umrtvljuje kožu temena i uklanja folikule dlake koji se onda implantiraju u male rezove na koži glave. Većina klijenata zahteva najmanje dve do tri sesije. Stručnjaci imaju različito mišljenje o vremenu koje je potrebno da se postigne potpun rast – od 3 do 12 meseci. Hirurg procenjuje da li su dalje procedure potrebne. Kako bi se izbegle komplikacije kao što su infekcije ili neravni plasmani kose, izbor visoko kvalifikovanog i etičkog hirurga za transplataciju kose je od najvećeg značaja.
Transplantacija kose je obično mnogo skuplja od nehirurške procedure zamene kose (Hair Micro Sistem)

Hair Micro System (vlasni sistem) je popularna i pristupačna nehirurška alternativa za zamenu kose

Vlasni sistemi za zamenu kose se prave po meri za svakog pojedinca i koriste najviši kvalitet ljudske ili fibrilne kose, nikad ne uključuju hirurške procedure, anestetike bilo koje vrste, jednočasovne imobilizacije klijenta, lekove protiv bolova ili oporavljanje.

Brojni tehnološki napreci u izradnji kose za ove sisteme, u kombinaciji sa obimnim i stalnim stilskim i tehničkim treninzima za hair stiliste doveli su do pojave neverovatnih “Hair Micro System” izbora.
Vi i vaš stilista se sastajete u potpuno privatnoj sobi kako bi razgovarali o ciljevima, očekivanjama, opcijama i optimalnim rešenjima. Precizno izmereni i pažljivo pripremljeni kalupi omogućavaju da vlasni sistemi budu podesni, laki i da koža glave normalno diše.
Vlasni sistemi bukvalno odgovaraju kao rukavica i inkorporiraju (pripajaju) neprimetnu traku kako bi se prilagodili mogućim promenama na glavi. Za parcijalne sisteme, dostupno je niz metoda vezivanja, koji će pružiti siguran, neprimetan plasma u skladu sa potrebama i nivoom udobnosti koju želite. Beskonačan izbor boja, hiljade nijansi koje mogu da se izaberu i naše kolege stilisti koji imaju veštinu mešanja boje, teksture i gustine kako bi proizveli prirodan efekat, bilo da je u pitanju vlasni sistem koji treba da bude nenametljivo integrisan sa postojećom kosom ili kao puna zamena kose. Neoborivi uspeh ovog sistema se ne meri samo po spoljašnjem izgledu, već na osnovu ukupne transformacije jednog klijenta koji je povratio svoje samopouzdanje.

U poslednjih nekoliko godina, mnogi ljudi koji pate od gubitka kose se postepeno odlučuju na nehirurški Hair Micro Sistem, pre nego na hiruršku transplataciju kose. Čak to čine i mnoge Holivudske zvezde! (hyperilink: hair4you.rs/blog/5-holivudskih-zvezdi-koje-nose-hair-micro-system)
“Šta je to transplantacija kose?”
“Šta je to nehirurški sistem zamene kose? (Hair Micro System)?”
“Koja je razlika između transplantacije kose i Hair Micro Sistem-a?”
Čitajte dalje kako biste saznali…

Transplatacija kose je u izvesnoj meri hirurška procedura uklanjanja dlaka sa jednog dela kože glave na drugu

Prema procenama, muškarci i žene koji pate od nasledne ćelavosti se najčešće opredeljuju za hiruršku transplataciju kose. Ipak, hirurška transplantacija kose zahteva mnogo – ne samo veće troškove, već i donatora kose, što je u nekim slučajevima ključno za odlučivanje za hiruršku transplantaciju kose. Ako postoji ograničena količina folikula dlake zdravog davaoca, onda hirurška transplantacija kose nije najpogodnije rešenje. Generalno, hiruška transplatacija kose zahteva nekoliko sati dugu operaciju, uključuje anestetik kako bi koža glave delimično utrnula, te kako bi se uklonili folikuli dlake koji se potom implantiraju u male rezove napravljene na koži glave. Kod hirurške transplantacije kose može da prođe šest meseci ili duže kako bi se videli željeni rezultati, u smislu gustine kose.

Postoje 2 vrste transplatacije kose:

Follicle Unit Strip Surgery (FUSS transplatacija) – ponekad se naziva „FUT transplatacija“ – ova procedura prvo fizički uklanja parče kose sa tkiva donatora a zatim pojedinačno uklanja svaku jedinicu folikula iz tkiva koristeći stereoskopski mikroskop. Ove jedinice folikula su zatim presađene na delove glave bez kose, tako da prirodna kosa može ponovo da raste. Sporedni efekat ove procedure je linearan ožiljak na pozadini i sa strane glave koji izgleda kao „smajli” i smatra se očiglednim znakom da je operacija izvršena. Uz dobro lečenje ovi ožiljci se lako sakriju frizurama koje imaju normalnu dužinu.

transplatacija kose - HAIR4YOU

Follicle Unit Extraction (FUE transplatacija) – ova procedura je veoma slična FUT-u, ali glavna razlika je u tome što ne postoji hirurško uklanjanje donorove kože sa potiljka ili sa strane. Umesto toga, kosa je preuzeta sa svih delova glave pomoću malog kružnog alata i ponovo presađena na primaoca. Ono što je dobro kod FUE transplatacije je da ne postoji linearni ožiljak kao rezultat postupka. Umesto toga, postoje male tačke koje formiraju ožiljke, koje su kasnije sve teže vidljive. Ovo omogućava kraću kosu pacijenta, nego kod FUSS procedure.

transplatacija kose - HAIR4YOU

Hair Micro System je za neke ljude poznat kao vlasni sistem, hair replacement sistem, hair system, microsistems, holivudski sistem, tupe ili perika od prirodne kose, iako postoji značajna razlika između vlasnog sistema i perike.

Sa poboljšanjima materijala i kose koji se koriste u izradi, dobila je jednostavno naziv “Hair System“. U poređenju sa transplantacijom kose, vlasni sistem je nehirurško instant rešenje, bilo da doživljavate gubitak kose usled naslednih faktora, zdravstvenog stanja, hemoterapije ili iz nekih drugih oblika opadanja kose kao što su alopecija areata, alopecija totalis,ožiljna alopecija, trakciona alopecija, telogeni evfluvijum.. (hyperilinkovi ka ovim linkovima unutar sajta)
Ono što je najbolje od svega jeste što Hair Micro Sistem nema granica, te možete dobiti bilo koju boju, stil, gustinu, dužinu i teksturu koju želite. Iz tog razloga je vlasni sistem postepeno postao popularna i pristupačna alternative čak i među mnogim holivudskim zvezdama!

Transplatacija kose ili Hair Micro System? HOLIVUD KAŽE

Kako krajnji rezultat postavke vlasnog sistema nije vaša prirodna kosa, neke stavke bi trebalo da znate pre nego što se odlučite za Hair Micro System.
Prvo, kako je napravljen? Ustvari, ima mnogo različitih materijala koji se koriste za njegovu izradu. Podloga/temelj i kosa predstavljaju glavne delove. Podloga je deo koji zapravo dolazi u kontakt sa glavom, lobanjom, skalpom.U većini slučajeva je napravljen od poliuretanskog materijala. Kosa je sačinjena od prirodnih ljudskih vlakana ili od fibrila. Ona je povezana, a ponekad ubačena u osnovni materijal, kao završni deo vlasnog sistema.

Zatim, kako odabrati odgovarajući vlasni sistem? Sve se svodi na odluku o izgledu i trajnosti.

Treće, kako su vlasni sistemi učvršćeni? Oni se vezuju za samu kožu, a koristi se vodootporan i biološki bezbedan lepak.
Koje su razlike između transplantacije kose i vlasnog sistema?
Pre svega, radi se o hirurškoj i ne-hirurškoj proceduri. Sa hirurškom transplantacijom kose, neki klijenti mogu da iskuse infekciju i nagli gubitak novo presađene kose nakon operacije, koja se naziva ‘šok gubitak”; ne-hirurški Hair Micro Sistem zahteva samo obrijanu površinu glave na koju će biti priložena mreža koja savršeno odgovara skalpu.
Prvo: na nekoliko rizika morate biti spremni. Drugo: u pitanju su garantovani rezultati, dobijate 100% kosu!
Kod transplantacija kose, kao što je već bilo reči ranije, željeni rezultati možda nikada neće biti postignuti; vlasni sistem, međutim, može da osigura svakoj osobi da će ponovo imati bujnu kosu.

Bez obzira na koji način izaberete da se izborite sa opadanjem delova kose ili potpunim gubitkom kose , kako biste povratili bujnu kosu, znanje o svim dostupnim metodama je neophodno, a takođe i način kako da budete odgovorni prema svojoj kosi i zdravlju.

IZABERITE NEHIRURŠKU METODU – HAIR MICRO SYSTEM!

Ukoliko već duže vreme patite od ćelavosti, alopecije i opadanja kose, a presađivanje kose Vam nije privlačno, i šamponi za rast kose Vam nisu dali rezultate, pogledajte detaljnije o nehiruškom Hair Micro Sistem rešenju koje nudi naš cenatar HAIR4YOU  – regionalni lider sa preko 1000 zadovoljnih klijenata i 25 godina iskustva

Hair Micro System - rešenje za naslednu ćelavost kod muškaraca
Ožiljna alopecija rešenje HAIR4YOU